Welkom op mijn Exto-site.

Aad Kouwenhoven (1955), Nieuwkoop. 

In 2009 afgestudeerd in de kunst- en cultuurwetenschappen. Vervolgens de artistieke vaardigheden verder ontwikkeld door het volgen van cursussen, masterclasses en workshops. 

Na een zoektocht in acryl, inkt en houtskool heb ik het aquarel ontdekt als persoonlijke uitdrukkingsvorm. Aquarelleren is voor mij de verbeelding van het onderwerp door een gecontroleerde combinatie van trefzekerheid, timing en materiaalgebruik. Het is niet alleen beheersing maar ook loslaten. Werken met dit medium betekent ook; verrassingen en onbedoelde maar gecontroleerde wendingen, daardoor blijft het fascineren.

In essentie gaat mijn werk over de beleving van licht, lucht en ruimte. Landschappen in de breedste zin van het woord. Onderwerpen zoek en vind ik vaak in mijn directe omgeving, de waterrijke natuur van het ‘Groene Hart’. Ook de kust of de Waddeneilanden zijn een voortdurende bron van inspiratie.

De (huis)dieren en vogels vormen een aparte categorie binnen mijn werk, zo af en toe laat ik me daartoe verleiden.

Op deze site vindt u een selectie van mijn werk, wilt u meer zien? Mail of bel 06-11386952 voor een afspraak, mijn atelier is gevestigd bij cultureel centrum de Zevensprong, Noordenseweg 23f in Nieuwkoop. Hier zijn meerdere ateliers gevestigd en het is tevens de entree naar het natuurgebied Ruygeborgh.

Ik ben lid van de Kunstkring Nieuwkoop.