Welkom op mijn Exto-site.

Aad Kouwenhoven (1955), Nieuwkoop. 

In 2009 afgestudeerd in de kunst- en cultuurwetenschappen. Vervolgens de artistieke vaardigheden verder ontwikkeld door het volgen van cursussen, masterclasses en workshops. 

Na een zoektocht in acryl, inkt en houtskool heb ik het aquarelleren ontdekt als persoonlijke uitdrukkingsvorm. Het aquarel is voor mij de verbeelding van het onderwerp, het landschap door een combinatie van trefzekerheid en timing. Het is niet alleen de beheersing maar ook het loslaten, werken met dit medium betekent; verrassingen en onbedoelde wendingen, daardoor blijft het fascineren.

Licht, lucht en ruimte kenmerken mijn aquarellen, landschappen in de breedste zin van het woord. De natuur van het 'Groene Hart', de kust en waddeneilanden zijn voor mij een voortdurende bron van inspiratie.

De meer figuratieve vogels vormen een aparte categorie binnen mijn werk waartoe ik me af en toe laat verleiden.

Op deze site vindt u een selectie van mijn werk, wilt u meer zien? Mail of bel 06-11386952 voor een afspraak, mijn atelier is gevestigd bij cultureel centrum de Zevensprong, Noordenseweg 23f in Nieuwkoop. Hier zijn meerdere ateliers gevestigd en het is tevens de entree naar het natuurgebied Ruygeborgh.

Ik ben lid van de Kunstkring Nieuwkoop.